Здравейте, днес установих , т.к. имам насрещна проверка по една фактура от 09.2016 г., че поради някаква причина няма информация в НАП за подаден пакет ДДС ( справките покупки/ продажби + декларацията за 09.2016) и съответно нямам потвърждение от НАП, че съм го подала. С две думи дяволска работа - ДДСто за 09.2016 не ми е подадено - и сега не знам какво да правя, а междувременно нямам акт и ли писмо/покана до сега, за да го подам. Благодаря на всички за съветите предварително.
Благодаря за отговорите - по принцип квалификацията е нова и няма нищо общо с дейността му. Той на практика още при придобиване на квалификацията през 2016 г. изпълнява дейностите, но не е вписано в ДХ му.
Здравейте,
В фирмата ни има 5 служители, които са назначени на една съща длъжност. В момента си актуализираме длъжностните характеристики и имам следния казус: Единия служител е придобил нова квалификация, в следствия на обучение за сметка на фирмата и сега не знам как е правилно да се включат тези допълнителни задължения: 1. Да се впишат само в неговата ДХ, но тя ще стане различна спрямо тази на другите служители които на същата длъжност и 2. Заповед която да е неразделна част от ДХ.


Здравейте, имам постъпила молба за освобождаване поради пенсиониране. Лице работи на безсрочен трудов договор и стажа му към момента е 11 години и 6 месеца. На какво основание трябва да бъде освободено и дължи ли се задължително обезщетение. Към момента на освобождаване няма не използван отпуск. Благодаря предварително за съдействието.
Здравейте,
Прекратихме трудовия договор на служител от 05,02,2016 по чл. 328 ал.1 т 2 от КТ като се изплатиха обезщетения по чл. 220 ал. 2 за едномесечно предизвестие (от 05,02,2016 до 04,03,2016) и по чл. 224 за неизползван отпуск.

Сега служителя се свърза с нас за да си търси обезщетението по чл. 222 и тук се неяснотата. След коя дата трябва да се подаде декларация до работодателя - след 04.03.2016 или след 04,04,2016. Ако е след 04.03.2016 - не става ли дублиране на обезщетения и в един същ период да получава две.
Благодаря на всички за отговорите - много ми помогнахте
Благодаря за бързия отговор.

За извънредния труд е ясно - на всеки шест месеца или в края на отчетния период, но кога се информира за нощния труд - всеки месец или заедно с извънредния труд на шест месеца.
Здравейте,

Интересувам се при въвеждане на СИРВ с отчетен период шест месеца -  трябва ли да се информира Инспекцията по труда, също така информира ли се за начисления и заплатен нощен труд ежемесечно или в края на отчетния период  се информира за извънредния и нощния труд.

Много благодаря предварително за отговора.